Wintertrouw in Gent | Suzan & Tim

januari 20, 2018

Bij trouwen denken veel mensen aan blauwe hemels, zonovergoten taferelen, een warme gloed over alle genietende feesters. Als fotograaf hoop je in de zomer stiekem ook op een flinke portie zon: het levert ‘s avonds extra mooi licht op, iedereen is nog dat tikje vrolijker, ceremonies en recepties kunnen buiten plaatsvinden. (Al moet deze eeuwig bleke trouwfotograaf wel voorzichtig zijn dat ze niet verbrandt door genadeloze middagzon.) De meeste huwelijken vinden ergens tussen mei en begin oktober plaats, in de hoop op meer licht, meer feest, een gemoedelijke zomersfeer. Maar feest en een goede sfeer zijn niet seizoensgebonden. Niet overtuigd? Bekijk hieronder dan eens de trouw van Suzan en Tim. Zij zijn dol op kerstmis en kozen voor een kersttrouw, met veel lichtjes, kerstmuziek, warme drankjes en massa’s sfeer.

De trouw ging door in het feeërieke thuis van Suzan (waar ik ook in de lente al eens mocht meevieren). De ochtend begon in een warm familiehuis, vol antiquiteiten en bijzondere objecten. Kamers en muren tjokvol verhalen. Terwijl de zoontjes nog aan tafel zaten, werd Suzan haar kleed in geholpen door haar mama. Naar  de kerk gingen we gewoon te voet, gewapend met een klein leger witte paraplu’s. De ceremonie werd opgeluisterd met onvergetelijk mooie muziek, afwisselend gebracht door een koortje en door de getuigen van Tim. Persoonlijk en warm, perfect voor twee lieve, creatieve mensen. Het sneeuwtapijt van de week voordien was helaas al gesmolten, maar bij het buitenkomen hadden vrienden toch een kleine sneeuwstorm voorzien.

Nadien trokken mensen mee naar huis voor soep en brood. Bij het betreden van de schuur zag ik een paar monden van gasten openvallen: overal lichtjes, kaarsen (de papa van Suzan had een oude kaarsfabriek uit Deinze leeggehaald), kerstbomen, bijzondere objecten (de hertjes!) en oude foto’s. Het resultaat was een ruimte die baadde in gezelligheid en een nostalgische gloed. ‘s Avonds werden gasten onthaald met een warme cocktail. Binnen speelde kerstmuziek, buiten verzamelde iedereen zich rond vuurkorven. Op de feesttafels lagen kerstcrackers klaar en bij het aan tafel gaan zag je in een mum van tijd overal vrolijk gekleurde kroontjes opduiken. Na het eten werden de tafels opzij geschoven en volgde een legendarisch optreden van de vrienden van Tim (klassebakken, geloof me). Hij verraste iedereen – en Suzan niet in het minst – door plots mee het podium op te springen en op onnavolgbare wijze enkele duetten mee te zingen. Baby, it’s cold outside. Maar niet op de wintertrouw van Tim en Suzan, het koningspaar van gezelligheid.


Benieuwd wie er allemaal meewerkte?

Huwelijksfotograaf Gent: Elke Van den Ende
Bloemen (boeket, kroontje, boutonnière, …): Blommm
Catering: Cooking the books
Dessert: Cruydt & Julie’s House
Pizza’s (midnight snack): Lennart Soetaert
Ringen en ketting Suzan: Va-tout
Kleed Suzan: Katleen De Decker (mama van Suzan)
Kasjmier truitje en sjaal: Stoffen Jansens
Styling van de schuur: Suzan, Tim, papa Suzan
Planning: Liesbeth De Wilde

Bij trouwen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT