New York City Elopement | Eline & Joris

juni 12, 2018

Vorig jaar kreeg ik een vraag die me van mijn bureaustoel lanceerde voor een weinig elegante vreugdedans: of ik misschien met Eline en Joris naar hun favoriete stad zou willen reizen om daar hun burgerlijke trouw te fotograferen. Zin hebben in een elopement in New York City? Dat sprak vrij hard voor zich. Voorbereid op de ergste winterkoude (hallo bergschoenen en oerwarme jas) en met een stevige themasoundtrack*  vloog ik in januari de oceaan over. Het heerlijke aan New York is dat het bij ieder bezoek een totaal andere stad lijkt, afhankelijk van wat je ziet en doet. Ik was er al twee keer eerder geweest, maar deze keer werd ik ondergedompeld in de versie van Eline en Joris. En wat een versie. Hun kaart van New York staat vol sfeervolle plaatsen, van stijlvolle, donkere bars tot feeërieke carrousels. Er wordt naar hartelust geschertst en de cocktails zijn er goed. Heel goed.

De trouwdag zelf begon downtown in het New York City Marriage Bureau. De koffietassen en valse bloemen die ze daar verkopen lieten we voor wat ze waren. Een geïmproviseerde getuige en een hilarisch vermoeide ambtenaar (op sommige foto’s zie je hem geeuwen, just another Tuesday morning) maakten de belevenis memorabel genoeg. Nadien trokken we naar enkele van de meest iconische plaatsen in New York om er foto’s te maken: Brooklyn Bridge, Central Park, Rockefeller Center, Central Station. We doken the Oculus in en namen de ferry naar Long Island en terug. We zagen sneeuw, mist, regen en een zachte winterzon. Veel zwijmelende Amerikanen ook, die hun enthousiasme niet onder stoelen of banken staken. Eline en Joris trouwden met elkaar en een beetje met New York. En ik maakte er enkele van mijn favoriete foto’s ooit.

*(Merci voor het gezelschap Frank Sinatra, Lou Reed, Billie Holiday, Ryan Adams, Leonard Cohen, Fred Neil, Duke Ellington, Vampire Weekend, Joni Mitchell, Tom Waits en – ha, vaneigens – Taylor Swift.)

 

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT