Les Flâneuses

Foto's als tedere confrontatie.

Lees MEER

Wil je graag

met zachte ogen naar jezelf kijken?

Even kritische stemmen en strenge schoonheidsidealen het zwijgen opleggen. Of gewoon schaamteloos vieren dat je blij bent met wie je bent en waar je staat.

Je bent goed zoals je bent. I repeat: je bent goed zoals je bent.

Heel de tijd door fluistert de maatschappij ons dingen in. Dat er vanalles mis is met hoe we eruit zien. Dat we niet mooi genoeg zijn. Dat we pas gelukkig worden als we dun genoeg zijn, perfecte borsten hebben, of ons ontdoen van (vul hier je eigen complex in). Les Flâneuses is een rustige weigering. Weigering dat er maar één soort schoonheid bestaat. Weigering dat je geluk afhangt van je uiterlijk. Het is een plaats in de zon voor vrouwen in alle verschillende vormen en verschijningen.

Een fotosessie bij Les Flâneuses legt een link tussen je lijf, je hoofd, je hart, je ogen.

Dit ben ik.

Fotograaf. Feminist.

Ik ben erg goed in mensen op hun gemak stellen, schoonheid vinden en liefdevol kijken.

Ik zou graag willen dat iedereen naar zichzelf kijkt zoals ik naar mijn vriendinnen, mijn zussen en mijn mama kijk. (Hoe ik naar mijzelf kijk, daar wordt nog volop aan gewerkt.)

Over Elke

Meer Lezen?

Flâneuses vertellen

Met het resultaat van de fotosessie ben ik heel blij. Het was niet moeilijk om me te laten fotograferen. Ik voelde mij heel erg op mijn gemak bij jou en bij mezelf.

Elke... Ik ben al de hele ochtend sprakeloos, vind de juiste woorden niet om te beschrijven wat ik voel. Soms komen de tranen van ontroering, soms zit ik te blinken van fierheid.

Ik heb me vannacht dan toch nog achter mijn computer gezet en toen ik voor de derde keer het filmpje afspeelde, stond zoonlief hier plots naast me aan de zetel. Of hoe ik vol ontroering hem bij me in bed terug instopte, we onze lichamen tegen elkaar kronkelden en ik kon denken dat ik zo verdomd trots ben op mezelf... dat ik blij ben waar ik sta. En dat jouw foto's voor mezelf het begin inluiden van een nieuw hoofdstuk. Eentje met bergen zelfliefde, met een lach en soms een serieuze blik, met kracht en veel kwetsbaarheid.

Dank je voor je aandacht, je open blik en gulle hart. Voor de zachte gloed en de rake woorden. Die zondag neem ik voor altijd met me mee. Dank je om me te laten zien in al mijn glorie en oneffenheden... I love it!

Een tijdje terug mocht ik een van Elke’s eerste flâneuses zijn. Zo bijzonder. Op mijn verjaardag toonde ze me het resultaat voor het eerst. De foto’s zijn zachte rebellie, een rol die me als gegoten zit (als ik alle drempels die ik eerst moest overwinnen even verbloem). Elke gaat naast aandacht ook voor mildheid, aanvaarding en graag zien. Dankzij haar beelden kon ik haar zachte blik even lenen. Weg met die kritische bril waardoor we - of toch de meesten, vrees ik - naar onszelf kijken. Sommige vrouwen kijken door een roze bril naar het leven, Elke kijkt door een milde lens naar haar flâneuses. Haar beelden zijn mijn nieuwe spiegel: het werd een tedere confrontatie met mezelf. Hoe blij ben ik dat Elke me bij de hand nam. Want voilà, hier ga ik dan. Dit ben ik. Ik ben niet te veel. Ik ben niet te weinig. Ik ben mezelf. Precies goed.

— Mijn mama

— Mélanie

— Rose

Wat kan je verwachten?

1. Wil je graag eerst eens spreken met mij? Snap ik helemaal. Je kan hier een vrijblijvend gesprek met mij vastleggen. Dan bel ik je op, leren we elkaar kennen, geef ik wat uitleg en kan je al je vragen stellen.

2. Op voorhand: Je kiest een tijdstip en betaalt de session fee (€590). Je ontvangt een uitgebreide vragenlijst, waarbij we dieper ingaan op wie je bent en wat voor beelden je gelukkig zouden maken. Ik stuur je ook een aantal tips ter voorbereiding.

3. De locatie: De fotosessie gaat door op een charmante vintage privé-locatie, met ruimte binnen en buiten. Julie van Dear Julia zorgt mee voor een superfijne omgeving en ervaring.

4. De sessie zelf: Het fotograferen is in de eerste plaats een prettig moment voor jezelf. Alles verloopt gemoedelijk en ontspannen. We nemen tijd om iets te drinken en op het gemak te babbelen. Ik gids je in alle rust doorheen de sessie, zenuwen over 'wat moet ik dan doen' zijn dus niet nodig.

5. Nadien: Binnen de twee weken ontvang je een privé galerij met alle bewerkte foto's. Dan kan je beslissen welke collectie met foto's en prints je wil. (Collecties beginnen vanaf €690.)

Volgende sessies

21 - 23 maart

Regio Diest

FAQ

Nee, jij beslist. Volledig gekleed of poedelnaakt - niets moet, alles mag. Ik heb al lichamen in alle vormen en maten gezien. Geen gêne nodig, dus.

Zijn de foto's per definitie naakt?

Nooit zonder jouw expliciete toestemming. Jij kiest welke beelden al dan niet getoond mogen worden aan anderen.

Worden mijn foto's online gedeeld?

M/V/X, iedereen is welkom.

Is dit enkel voor vrouwen?