DIY trouw in Gent | Sarah en Guillaume

oktober 9, 2017

“Dat mensen zich amuseren, dat iedereen zich thuis voelt. Emoties, de ongedwongen momenten.” Dat antwoord kreeg ik toen ik vroeg wat Sarah en Guillaume graag in hun trouwfoto’s wilden zien.  Trouwen deden ze aan de molen van Sarah’s stiefpapa. Tussen de paarden en de bloementuin. Thuis. Een beetje boho, en een DIY-trouw om u tegen te zeggen – “Ik heb mij een beetje laten gaan op Pinterest” lachte Sarah toen we samen de tent in wandelden. Die stond vol plantjes, gouden accenten, reisfoto’s en verwijzingen naar de Surinaamse roots van Sarah.

‘s Ochtends maakte Sarah zich klaar omringd door vriendinnen, waardoor de veranda zich vulde met gelach en het getinkel van champagneglazen. Bij aankomst van Guillaume en de mannen begon het enthousiasme echt te knetteren. Meteen na de first look werd de molen in gang gezet, en vanaf dan wapperden de vlagjes aan de molenwieken iedereen vrolijk tegemoet. De ceremonie werd geleid door een vriend. Het was een moment propvol verhalen, muziek en bulderlachen. Kort daarna brak tot ieders vreugde de zon door en werd de tuin verlicht door gouden avondlicht.

De rest van de avond bestond uit champagne in het laatste licht, een sfeervol diner, kroppen in de keel bij lieve woorden over de mama’s, tafels die haast omver vielen door geestdriftige toasts, hilarische speeches, de meest epische selfie ooit (met zwier gemaakt door selfiekoning Guillaume), een tent die daverde van het feestgedruis. Als trouwfotograaf maak je veel feesten mee – sommige intiem, andere exuberant. Op een of andere manier slaagden Sarah en Guillaume om die twee te combineren. Zoveel dingen gaan me bijblijven aan deze trouw: fijne details zoals oude hobbelpaarden en lampjes overal, de snoepbar ‘s avonds, de zelfgemaakte boeketten van de bruidsmeisjes, het adembenemende kleed van Sarah (uit deze geweldige winkel). Maar toch vooral de momenten en de kleine gebaren. Sarah die een van haar getuigen nog even vastpakte voor ze haar kleed aantrok. De gretige blik van Guillaume toen hij Sarah voor het eerst zag. De huddle van Guillaume met de bruidsmeisjes vlak voor de ceremonie. Het uitbundig geknuffel doorheen heel de dag. Alle kwinkslagen en het gedartel. En bovenal warmte, heel heel heel veel warmte.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT