Creatief huwelijksaanzoek in het bos | De gelukzakken

maart 25, 2019

Twee gelukzakken. Zou omschreef Jasmien Dennis en zichzelf toen ze mij en Dear Julia, mailde voor onze giveaway. Wel twee gelukzakken die al wat te verduren gekregen hebben. Maar toch twee dikke gelukzakken met elkaar, met de vrienden om hen heen. En Dennis, die ervoor zorgt dat Jasmien in een verwarmd bed kan kruipen als ze pijn heeft, of thee voor haar maakt wanneer ze vroeg op moet, of stiekem spullen verstopt op gekke plaatsen doorheen het huis zodat ze daar samen hard om kunnen lachen, die verdiende het wel eens om in de watten gelegd te worden. Terwijl hij daar in de watten lag, moest hij vooral een belangrijke vraag te horen krijgen. Of hij misschien officieel meneer de gelukzak wilde worden?

Een plan begon te rijpen. Met een zoektocht, flashy enveloppen, persoonlijke verhalen, mooie illustraties door Jasmien, ringen (ook door Jasmien!) in kleine gelukzakken, een picknick in het mooie bos dat Julie en ik hadden gevonden. Dat plan moest rustig tot stand komen. Want enkele dagen voor we Jasmien enthousiast konden vertellen dat zij de winnaar van onze giveaway was, stond de wereld voor haar even stil. Of misschien eerder omgekeerd: moest zij noodgedwongen stilstaan. Ze belandde in het ziekenhuis met een hartaanval. Maar nog steeds was Dennis daar, lief en geduldig en altijd bereid om haar aan het lachen te brengen. Woelige tijden. Maar aan het plan werd met des te meer overtuiging en liefde gewerkt.

Begin maart trokken we na heel wat voorbereiden op een mistige vrijdag naar het bos. Voor een emotionele achtbaan van jewelste. Met enveloppen vol persoonlijke anekdotes, dé vraag, muziek van Sigur Ros die zich zachtjes tussen de bomen verspreidde, prachtige ringen door Jasmien zelf gemaakt, vrienden die verrasten en zelf verrast waren, een picknick in het bos omring door de mooiste bloemen, schuimwijn en vogelnestjes, een wedstrijdje zaklopen. En twee héél gelukkige gelukzakken.

Planning, styling en eten: Dear Julia,
Illustraties en ringen: Jasmien Witvrouwen
Fotografie huwelijksaanzoek: Elke Van den Ende
Enveloppen: Le typographe

Your Narrative blog will appear here, click preview to see it live.
For any issues click here

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT